“ΘΕΟΦΑΝΩ” Μια Ελληνίδα Βυζαντινή Πριγκίπισσα, Αυτοκράτειρα των Φράγκων τον 10ο αιώνα. Με ομιλητή τον Σερραίο Dr med Ανέστη Συμεωνίδη.

Η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου  2018,  συνδιοργάνωσε  με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  Σερρών την εκδήλωση:

ΘΕΟΦΑΝΩ

Μια Ελληνίδα Βυζαντινή Πριγκίπισσα

Αυτοκράτειρα των Φράγκων τον 10ο αιώνα

Με ομιλητή τον Σερραίο Dr med Ανέστη Συμεωνίδη, ιδρυτή και Πρόεδρο της Ελληνο-Γερμανικής Εταιρείας του Neustadt και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου για την Προώθηση Ελληνικών και Κυπριακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Mannheim. Στην ενδιαφέρουσα, αναλυτική και εμπεριστατωμένη ομιλία του ο ομιλητής με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, αναφέρθηκε στην Ελληνική παιδεία και στις πολιτικές και διπλωματικές ικανότητες της Θεοφανούς που την ανέδειξαν ως τη σημαντικότερη γυναικεία προσωπικότητα του Μεσαίωνα στη Δύση.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κ. Δημήτρης Δημούδης και την παρουσίασε ο δικηγόρος Σερρών κ. Αντώνης Φραγγεδάκης, μέλος του Δ.Σ. και  υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου.