Μάρω Μπράνκοβιτς Ομιλία του med Ανέστη Συμεωνίδη

Η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.), την        Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου  2023,  συνδιοργάνωσε  με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  Σερρών την εκδήλωση ομιλία:

Μάρω Μπράνκοβιτς

Η Ελληνοσερβίδα Χριστιανή Σουλτάνα

και ο ρόλος της στην Οθωμανική αυτοκρατορία

και την Ορθοδοξία κατά τον 15ο αιώνα

Με ομιλητή τον Σερραίο Dr. med Ανέστη Συμεωνίδη, ιδρυτή και Πρόεδρο της Ελληνο-Γερμανικής Εταιρείας του Neustadt και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου για την Προώθηση Ελληνικών και Κυπριακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Mannheim.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κ. Δημήτριος Δημούδης και παρουσίασε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Αντώνης Φραγκεδάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, η Δημοτική Σύμβουλος Σερρών και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αριάδνη Παπαφωτίου, η Πρόεδρος της Εμμέλειας κ. Δ. Ζαπριάνου, ο Πρόεδρος του Ορφέα κ. Χ. Φώτογλου, ο Πρόεδρος της Σερραίων Πολιτείας κ. Αρ. Νανιόπουλος, τα μέλη της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. και πλήθος κόσμου, από τις Σέρρες και την Δάφνη όπου έζησε τα τελευταία της χρόνια η Μάρω Μπράνκοβιτς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Δημούδης                   Ελισάβετ  Μωυσιάδου