Εκδήλωση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Νεόφυτο Η: Ο Παπακωνσταντίνου από το Ροδολίβος. Ομιλητής ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Απόστολος Γλαβίνας.

Η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) διοργάνωσε στην αίθουσα  «Γεώργιος Χρηστίδης» του ΕΒΕ Σερρών  εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου :

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ΝΕΟΦΥΤΟΣ Η’

Ο Παπακωνσταντίνου από το Ροδολίβος 1833-1909

Με ομιλητή τον συγγραφέα του βιβλίου  Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Απόστολο Γλαβίνα. 

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε η ανάρτηση του πορτρέτου του αείμνηστου Οικουμενικού Πατριάρχη ανάμεσα στις υπόλοιπες Σερραϊκές προσωπικότητες.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της ΕΜΕΙΣ Δημήτριος Δημούδης, ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φράνσταλης και ο εκπρόσωπος του Προέδρου του ΕΒΕ Σερρών Θωμάς Τενεκετζής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερρών π. Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Δημήτριος Νότας, ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθαν. Μασλαρινός, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Αμφίπολης Κατσάρας Χαρίτων,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βίτσιος   Δήμος , ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ροδολίβους  Στράτης Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Βασίλειος. Κατιρτζόγλου, ο οποίος ανακοίνωσε την προσωπική του πρόταση για ονοματοδοσία του πάρκου έναντι της εισόδου της εκκλησίας των αγίων Θεοδώρων σε πάρκο Οικουμενικού Πατριάρχη Νεόφυτου  δηλαδή μεταξύ των οδών Ίωνος Δραγούμη- Χατζηπανταζή – Κωνσταντινουπόλεως. Επίσης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, η Πρόεδρος της Εμμέλειας, Δουκαίνη Ζαπριάνου, ο πρόεδρος του Ορφέα Σερρών Χαρ. Φώτογλου , μέλη Δ.Σ. συλλόγων και Οργανώσεων της πόλης μας, τα μέλη της ΕΜΕΙΣ συγγενείς του Οικουμενικού Πατριάρχη  από Σέρρες – Ελευθερούπολη- Ροδολίβος – Θεσσαλονίκη και ο καλλιτέχνης της προσωπογραφίας Μελίδης Χριστόφορος. Ο χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Κυριάκος Σιμογλου, από το Ροδολίβος, απόγονος του Οικουμενικού Πατριάρχη Νεοφύτου του Η’.